Novedades en Oliana

Igual es un poco tarde, pero para los que quieran ir a Oliana estos días de vacaciones, aquí os cuelgo las útimas novedades, gentileza del amigo Adalbert:

“La pesca a l’intensiu d’Oliana s’efectuarà provisionalment en la modalitat sense mort a partir d’avui

Un augment sobtat del cabal del Segre dimarts de la setmana passada, 14 de juliol, ha tingut conseqüències nefastes per a l’ecosistema, i molt especialment per a la fauna aqüícola.

Aquell dia a la tarda la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) va obrir les comportes de l’embassament d’Oliana de manera dràstica i sense avís previ, cosa que va comportar que el cabal del riu Segre aigües avall passés de 12-20 m3/s a 780 m3/s. La pujada del nivell del riu va ser, segons pescadors presents a la zona, superior als 2,5 metres .

La força de l’aigua va erosionar la llera del riu, emportant-se la major part d’organismes vius, principalment els invertebrats que formen part de l’alimentació dels peixos en aquesta època. En segon lloc, l’augment i descens sobtat de nivell va provocar que molts peixos quedessin aïllats en tolls que es van formar als marges del riu, i molts d’ells van acabar morint asfixiats. La participació de la societat de pescadors d’Oliana va ser clau per realitzar el rescat d’alguns d’aquests peixos, alhora que durant la pujada de les aigües van alertar alguns pescadors perquè sortissin de la llera i evitar mals majors.

A causa dels danys mediambientals ocasionats per la riuada, el Departament de Medi Ambient i Habitatge ha decidit, amb la col·laboració de la societat de pescadors, modificar les característiques tècniques d’aquest intensiu provisionalment fins que l’ecosistema es recuperi. D’aquesta manera, la pesca a l’intensiu d’Oliana (SE-020) s’efectuarà en la modalitat sense mort a partir d’avui, utilitzant els arponets esclafats o sense la mort. També es reduiran el nombre de permisos de pesca diaris per evitar la sobrepressió i es pararan les repoblacions fins que hi torni a haver suficients invertebrats que serveixin d’aliment per als peixos. En aquest període, la taxa del permís es reduirà un 63%, passant de 12,10 € a 7,70 €.”

Disculpad que la nota sea en catalán pero así me la han pasado y siendo un tramo en tierras catalanas, voy a respetar el idioma en que se creó.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: