Girona dice NO a la nueva Ley de pesca en Cataluña; “Manifest d’Anglès”

Aquí os dejo el Manifest d’Anglès que se ha redactado a raíz de la nueva Ley de pesca en Cataluña y que se ha dirigido al Parlament de Catalunya:

“Els sotasignants representants d’Administracions locals, Societats de Pescadors i particulars preocupats pel futur de la Pesca al nostre País, com a eina vertebradora i de participació associativa de primera magnitud al nostre Territori manifestem:

Que el Projecte de Llei d’Ordenació Sostenible de la Pesca Continental que fou aprovat pel Parlament de Catalunya en data 09.09.2009 i que actualment està en fase de debat Parlamentari en la seva redacció actual, té greus mancances derivades en bona part al no haver recollit els diferents suggeriments del sector implicat.

El col.lectiu de pescadors/es, esportius  estava a l’espera d’una llei moderna amb una clara vocació i aposta per la pesca sostenible, però hi ha diferents aspectes de la Llei que són indispensables a corregir, el que fa que Girona digui NO a la Llei de Pesca :

No, perquè menysprea clarament a la gent de la Catalunya interior sigui de baixa o alta Muntanya.

No, perquè imposa l’examen del Pescador a partir de 14 anys amb una clara vocació recaptatòria i que no ajuda a difondre la pràctica del nostre esport.

No, perquè no s’ha tingut en compte en la seva redacció ni al col.lectiu de Pescadors/es de Catalunya, ni als seus representants.

No, perquè es vol imposar el nom d’Entitats Tutores de Riu, topònim tret de Castella-LLeó i a Catalunya som Societats de Pescadors.

No, per criminalitzar al Pescador, no perquè no es mesura amb el mateix raser d’altres usuaris del Domini Públic Hidràulic i no perquè és un decàleg de prohibicions i normes .

No, perquè després de 5 mesos d’Esmenes/compareixences, no s’ha respectat la voluntat popular expresada al Parlament de Catalunya per les diferentes Societats de Pescadors i els Pescadors /res.

No, perquè tampoc reflexa la Llei, la creació d’Escenaris de Pesca de Ciprínids, una vella reivindicacio dels Pescadors d’Aigua Dolça; mentre a tot el món hi ha escenaris de pesca de ciprínids creant un greuje comparatiu amb d’altres modalitats de pesca.

No, perquè es grava la competició de pesca, quan en d’altres disciplines esportives que com la nostra es practiquen en domini públic, no tenen cap mena de gravamen.

No,  perquè no hi una directiva clara i contundent  pel que fa a una vigilància efectiva i real dels nostres Rius,  que aquest 2009 s’han omplert per desgràcia, de pescadors indocumentats en detriment dels pescadors legals.

No a les costoses concessions a les que les societats de pescadors no podem fer front. Aquestes concessions estan encaminades a donar entrada a grups que res tenen que veure amb la pesca i que significarà a curt Termini, la desaparició de moltes Societats de Pescadors del Territori.

No, perquè és un deure i una obligació preservar i millorar el Patrimoni Natural d’un país però sobretot amb la complicitat de la gent del Territori  i no ignorar a aquesta gent, que ha estat qui l’ha cuidat aquests anys.

No, perquè no hi ha un compromís clar d’erradicar els Corbs Marins i els Visons Americans, autèntica plaga dels nostres Rius, com es fa a la resta d Europa.

Per un  Incompliment reiterat del retorn de Cabals, en especial entre d’altres als Riu Ter, Fressser i Muga   contínuament expoliats fins hi tot després de la posada en marxa de les dessaladores a Barcelona.

No, perquè algunes de les normes són d’impossible compliment donat que el nostre Govern no té ni tan sols competències en la materia. El 70% d’aigües continentals de Catalunya són competència de la CHE.

No, perquè no veiem reflectida la creació de Consells de Conca, per una correcta gestió amb la participacio directe i activa de les Societats de Pescadors del Territori.

No, perquè tampoc té la Llei, cap previsió Econòmica que faci revertir els Diners de la Pesca en la conservació i millora dels nostres Rius.

No, perquè després de 4 anys, no hi ha clar un Pla d’Ordenació de la Pesca en el que entenem, hi hauria de participar directament el col.lectiu de Pescadors.

No, perquè amb l’experiència d’aquest d’arrer any, amb una temporada nefasta, no veiem un treball  seriós de compromís ni una clara voluntat de millorar, sinó que hem de lamentar episodis com Tavascan i Oliana, provocats en gran part per una gestió des d’un despatx i d’esquena al Territori.

Per tots aquests punts exposats, demanen al Parlament de Catalunya que si no hi ha el consens necessari, es retiri la llei del Parlament i es retorni al Govern.

Anglès 11 de Desembre 2009”

Anuncios

2 comentarios

 1. Josep said,

  febrero 5, 2010 a 7:59 pm

  Potser es tard però jo també estic d’acord amb tots els punts esmentats, als pescadors últimament només ens demanen diners i ens tenen com delinquents.

  • pep ll. said,

   febrero 19, 2010 a 9:15 pm

   la majoria del colectiu tant de pescadors com asociacions i federacio, son une colla de egoistes i de fensos de uyna causa perduda per tots ells desde ba molts anys. axi mateix en referencia a Anglès, encontra de molts de aquets punts anat aquet colectiu anys enrera, quan ells manaben + icom ofe-ian. La lley te que se amb benefici del RIU,el ECOSISTEMA, LA FAUNA PARTICULARMENT , LA FLORS I TOT EL SEU ENTORN, DESDE QUE NEIX FINS EL SEU ABOCAMENT A LA MAR, AIGUAS CONTINENTALS. I TOT LO DEMES SOBRE, ELS PESCADORS A COMLIR LA LLEY QUE SURTI DEL PAELEMENT CATALA. He pescat durant 45 anys uhe dexat, per la tot lo que toca en referencia a lo que envolta la pesca.


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: