Más sobre la Llei d’ordenació sostenible de la pesca en aigües continentals

Para vuestra información y, una vez más, gentileza de Juan Luís Martín de Pozuelo, publicó aquí la carta que Núria Buenaventura, Directora general del Medi Natural, ha enviado dirigida a todos los practicantes de la pesca. Creo que merece una atenta lectura. Los documentos adjuntos que se mencionan en el texto intentaremos publicarlos en breve.

Aquí va el texto:

“Com ja sabeu, a finals de l’any passat es va aprovar el que és la nova Llei d’ordenació sostenible de la pesca en aigües continentals. Per mantenir-vos informats sobre les novetats i els canvis que comporta l’aplicació d’aquesta nova Llei, us en trameto el text en els documents adjunts, tant en català com en castellà. Així mateix, us anuncio que aviat es determinaran els grups de treball per desplegar el Pla d’ordenació i el Reglament d’aquesta Llei.

D’altra banda, a finals d’any es va publicar la Llei de mesures fiscals, financeres i administratives. També us n’adjunto un resum dels aspectes més rellevants. Vull remarcar que les modificacions que us vam presentar durant els mesos d’estiu van ser esmenades en el procediment parlamentari. Així, en destaco els aspectes següents:

  • Els imports de les llicències es mantenen, és a dir, no s’hi aplica cap increment.
  • Els descomptes per obtenir els permisos varien. Se separa l’obligatorietat de ser “soci” i “federat” per obtenir-ne una rebaixa. Així doncs, hi ha un descompte per als membres de la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting i un altre descompte per a les persones associades a les societats riberenques.

Nota: enguany, les societats de pescadors no s’anomenen Societats Gestores, sinó que s’anomenen Societats Riberenques. Cal no confondre Societats Riberenques amb Pescadors Riberencs de les aigües d’alta muntanya, els quals continuen tenint un descompte del 60% en les zones de pesca controlada, ZPC, de salmònids d’alta muntanya.

  • Es crea una taxa per obtenir els permisos per als concursos.
    Enguany, l’obtenció dels permisos per als concursos, prèviament autoritzats, es durà a terme mitjançant el 012, un cop els organitzadors del concurs disposin del nombre de participants. En la trucada, caldrà especificar el concurs (data i matrícula de la ZPC ) i el nombre de participants (els qui disposin del permís anual); el pagament només és podrà realitzar amb targeta de crèdit mitjançant el 012. L’import per participant és igual que el de soci de la Societat Riberenca.  Enguany també caldrà que el responsable de l’organització disposi d’una llista de les persones participants perquè els agents autoritzats puguin efectuar els controls pertinents.

Nota: els concursos de caràcter internacional, estatal i autonòmic són gratuïts, i també els organitzats per ajuntaments amb motiu de la celebració de la festa major, amb un màxim de dos concursos a l’any i en la modalitat sense mort. En aquest cas, l’ajuntament haurà d’efectuar la sol·licitud i el tram de pesca haurà de correspondre al municipi en qüestió.

  • Els menors i les persones amb discapacitats hauran d’obtenir durant aquest any el permís de pesca corresponent sempre que pesquin en una ZPC amb mort. L’import a pagar serà el mateix que la resta de pescadors. En cas de pescar en una ZPC sense mort, serà gratuït i no serà obligatori obtenir el permís.

També us adjunto el nou Pla de repoblacions per a l’any 2010 que teniu disponible al nostre web (a petició d’algunes societats es modificarà en breu)

També us comunico que fins que no s’aprovi el Reglament i el Pla d’Ordenació seguirà vigent la Llei estatal, i per tant l’Ordre de 2003 i la resolució anual de vedes que s’està tramitant.”

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: